Blog

Analizli Tabanlık(kişiye özel tabanlık)

ANALİZLİ TABANLIK

opoden tabanlık merkezimizde, her iki ayağınıza %100 uyarlanmış, ayağınızın her konturunu doğal olarak destekleyen, konforu, darbe emilimini, desteği, hizalamayı ve duruş. Değerlendirmeleri, tabanlıkları ve tavsiyeleri, Plantar Fasiit, Morton Nöroma, Aşil Tendiniti ve Artrit dahil olmak üzere bir dizi tıbbi durumun neden olduğu rahatsızlık belirtilerini azaltmaya başarılı bir şekilde yardımcı olmuştur.

 

Aşama 1

BİYOMEKANİK DEĞERLENDİRME VE DANIŞMA

 

Birey olarak ihtiyaçlarınızı ve gereksinimlerinizi dinlemek ve tartışmak için zaman ayırıyor. Son teknoloji baskı plakamızın üzerinden geçerken ayaklarınızın dinamik basınç dağılımı taranır.

 

2

Adım 2

DOĞRU TABAN SEÇİMİ

 

Daha sonra basınç plakası sonuçlarınız, taban aşınması, yürüyüş ve patolojiye göre doğru iç taban seçilir. Yaptığınız spora veya aktiviteye bağlı olarak farklı tabanlık seçenekleri mevcuttur, örneğin  Bisiklete binme, Yürüyüş veya Günlük ayakkabılar.

 

3

Aşama 3

ISIL KALIPLAMA SÜRECİ

 

Ayağın karbon kopyası, doğru, ısıtılmış, termo-plastik iç tabanın yerleştirildiği silikon torbalara alınır ve ayak tarafından torbalara sıkıştırılır. Birkaç dakika sonra özel iç taban sıfırlanır, bu daha sonra çıkarılır ve birkaç topuk sabitleyiciden biriyle yeniden güçlendirilir.

 

4

4. adım

BİTİRME SÜRECİ

 

Astar daha sonra atölyeye götürülür ve burada şekillendirilir ve bir veya iki çift çizme veya ayakkabıya uyar. Yeni iç tabanı denemek için zaman ayırıyoruz, giyildiğinde iç tabanın nedenlerini ve özel tabanlıkları ilk kez kullanıyorsanız iç tabanın ne kadar süreyle giyilmesi gerektiğini konuşuyoruz

FİYATLANDIRMA

Biyomekanik Değerlendirme ve CNC ile Özel Yapılmış kişiye özel tabanlığınız , ayakkabınıza uyma dahil  700 TL dir

 

Kişiye Özel İç Taban işlemi siz beklerken bir  saatte tamamlanır. Tabanlıkların faydalarından hemen sonra yararlanılabilir

Ayak ağrısı, büyük bir sorun olmadığını düşündüğümüz için genellikle görmezden geldiğimiz bir şeydir. Bununla birlikte, ayak ağrısını görmezden gelmek, yürüme güçlüğüne ve geri dönüşü çok uzun sürebilecek hasarlara yol açabilir. Çoğumuz için ayak ağrımızı ancak aylarca hatta yıllarca sessizce çektikten sonra doktora sunarız. Aslında ayak ağrısı, özel ortezler giyerek ve bir fizyoterapist ile çalışarak kolayca tedavi edilebilir.

Kişiye özel ortez nedir?

Özel ortezler, ağrıyı hafifletmek, dengesizlikleri düzeltmek ve ayak pozisyonunu eski haline getirmek için oluşturulan çıkarılabilir ayakkabı ekleridir. Eczanede satın alabileceğiniz geleneksel tabanlık gibi görünebilirler, ancak özel ortezler aslında biyomekanik tıbbi cihazlardır. Kişiye özel ortezler, tam ayak yapısına göre kişiye özel tasarlandığından reçete gerektirir.

düşünözel orteztıpkı bir çift gözlük gibi. Görme sorunlarınız varsa, bir optometriste gidersiniz ve görüşünüzü geri kazanmak için hangi reçeteye ihtiyacınız olacağını belirlemek için size bir göz muayenesi yaparlar. Gözlükler gözleriniz için özel olarak yapılmıştır ve taktığınızda mükemmel bir şekilde görebilirsiniz. Kişiye özel ortezler de ayağınıza takılarak aynı şekilde çalışır. Ayakkabınızda ortez olmadan yürüyecek olsaydınız, yine aynı ayak problemlerini yaşardınız. Özel eklerinizi ayakkabınıza yerleştirip yürüyecekseniz, ortezler ayağınızı (veya her ikisinde de sorun varsa ayaklarınızı) uygun konuma yeniden hizalamaya yardımcı olduğundan büyük bir fark göreceksiniz.

Kişiye özel ortezler vücudunuzdaki baskıyı azaltır, ağırlığı eşit olarak dağıtır ve belirli ayak sorunlarınızı düzeltir. Ortezi oluşturmak için ayağınızın bir izi yapıldığından, bunlar ayakkabılarınıza rahatça sığacak ve yürüyüş döngünüz sırasında kapalı veya dengesiz olan hareketleri yeniden yönlendirmek ve azaltmak için çalışacaklardır. Özel ortezler, ağrıyı hafifletir ve yürürken aşırı dengeleme nedeniyle gerilen ayak kaslarının iş yükünü azaltır.

Ayak problemlerini tedavi etmezseniz ne olur?

Kişiye özel ortezler, aşil tendiniti, yapısal hasar veya dengesizlikten kaynaklanan kronik sırt ve eklem ağrısı, plantar fasiit, zayıf biyomekanik, düşmüş kemerler, yanlış tekrarlayan hareketler yapma ve kırıktan kaynaklanan travma gibi birçok ayak hastalığını tedavi eder. Ortez takmamayı seçerseniz, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek noktaya kadar ayaklarınıza daha fazla zarar vermiş olursunuz. Örneğin, özel ortezler, çevredeki kasların ve bağ dokusunun işlevlerini sürdürmesi için eklem hizalamasını eski haline getirebilir. Ayaktaki eklemler yanlış hizalandığında, dokular ve kaslar görevlerini yapamaz ve gerginleşerek büyük problemler yaşamanıza neden olur. Bu problemler ayağın ötesine yayılacak ve hareket kabiliyetinizin çoğunu kaybedene kadar ayak bileklerini, kalçaları, dizleri ve sırtı etkileyecektir.

Ayak sorunlarını tedavi etmezseniz kronik ağrı bir problemdir. Ortez kullanmayı bırakır ve ayak ağrısını ağrı kesici ilaçlarla tedavi ederseniz, kendinizi ilaçlar için önerilen günlük dozu aşmış bulabilirsiniz. Sonunda, sadece günlük ayak ağrısıyla başa çıkmak için daha güçlü bir şeye ihtiyacınız olacak ve özel ortez takmanızı ve ağrı kesici ilaç almayı tamamen bırakmanızı önermeden önce doktorunuzun yazabileceği çok şey var.

Kişiye özel ortezleri nereden yaptırırsınız?

Ayağınızın tam ölçüsüne uydukları için eczaneden özel ortez satın alamazsınız. Eczanelerde bulunan ortezler, herkese uyan tek bir şekilde tasarlanmıştır ve yarardan çok zararı vardır. Bunun yerine, doktorunuzdan bir reçeteye ihtiyacınız olacak veya personelinde sertifikalı ortezcilerin bulunduğu veya bir ortez ile ortaklığı olan bir fizyoterapi kliniğini (Physiomed gibi) ziyaret etmeniz gerekecek.

Sertifikalı bir ortotist, ayak rahatsızlıklarından muzdarip insanlara bakım sağlamak için çalışan eğitimli bir profesyoneldir. Ayaklarınızın tasarımını değerlendirdikten sonra sertifikalı ortez uzmanı, özel rahatsızlıklarınızı tedavi eden özelleştirilmiş bir parça oluşturur. Ortez uzmanı ayrıca doktorunuz ve fizyoterapistinizle birlikte çalışarak ayaklarda kalıcı şekil bozukluklarına yol açmadan önce kaybolan tüm hareket kabiliyetinin geri kazanılmasını sağlamak için özel bir tedavi planı hazırlayabilir. Sertifikalı ortez uzmanı, rahatsızlığınızın altında yatan tıbbi nedeni, genel sağlığınızı ve yaşam tarzınızı belirlemek için tüm ayağınızı inceler. Bu, sorunlarınız için özelleştirilmiş bir çözüm oluşturmalarına yardımcı olur.

Kişiye özel ortez nasıl yapılır?

Teknoloji ilerledikçe, özel ortezlerin yaratılması da öyle. Daha önce, bir hastanın ayağından alçı kalıplar yapılıyordu. Ayağı alçı veya fiberglas şeritlere batırarak, malzemeler kuruyup sertleştikten sonra bir kalıp oluşturuldu. Kırık bir uzuv için alacağınız bir alçıya benzeyen bu kalıp, daha sonra parçanın reçetesiyle birlikte bir ortez laboratuvarına gönderildi. Laboratuarda, ortezi oluşturmak için alçı kullanılacaktı. Bu süreç doğrudur ancak zaman alıcıdır. Yeni teknoloji, özel yazılım aracılığıyla özel ortezlerin daha hızlı oluşturulmasına olanak tanır. Bu yazılım, bir hastanın ayağını cihazın üzerine koyduğu bir dijital ayak tarayıcıya sahiptir. Tarayıcı, reçetenizle birlikte ortez laboratuvarına elektronik olarak gönderilen sanal bir 3D model oluşturmak için ışığı kullanır. Laboratuvarda bir kez,

Ortezinizi yapmak için kullanılan malzemeler dayanıklıdır ve uzun süre dayanacak şekilde üretilmiştir. Özel ortezler, ayak rahatsızlıklarınızı düzeltirken ve ağrıyı azaltırken vücudunuzun ağırlığına dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Ortezlerinizi fizyoterapistinizin size söylediği sıklıkta takmalısınız. Onları giymezseniz, sadece para israf etmekle kalmazsınız, aynı zamanda hareket kabiliyetinizin azalmasıyla eskisinden daha fazla acı çekersiniz.

Ayak ağrısı, ayağın kendi karmaşıklığından dolayı sıklıkla yanlış teşhis edilir. Ayak ve ayak bileği birlikte 26 kemik içerir – insan vücudundaki kemiklerin dörtte biri – birlikte çalışan 100’den fazla kas, tendon ve bağ.

Bu parçalar vücudu desteklemek, dengelemek ve hareketli kılmak için birlikte çalışır. Herhangi bir parçadaki bir arıza, sırt, kalça veya diz gibi vücudun başka yerlerinde sorunlara neden olabilir.

Çoğu zaman ağrı ayak üzerinde küreselleşebilir, bu nedenle sorunun tam olarak ne olduğunu tespit etmek zor olabilir ve işte burada devreye gireriz.

Biyomekanik değerlendirme ve 3D ayak taraması sırasında ayağın bölgelerine yakından bakar ve daha spesifik bir teşhis bulmak için zaman ayırırız. Biyomekanik bir ayak problemini teşhis edersek, kişiye özel tabanlık tedavi için non-invaziv bir yaklaşımı temsil eder.

Loc Spor Yaralanmaları Ismarlama Ortez 1

Related Posts